Όψεις και στεφάνες αστρίου

Τα τελευταία χρόνια οι απαιτήσεις των ασθενών για αισθητικές αποκαταστάσεις συνεχώς και αυξάνονται. Κατά συνέπεια αυξάνονται και οι απαιτήσεις της κλινικής απέναντι στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Οι κεραμικές όψεις αποτελούν σίγουρα την καλύτερη επιλογή για αποκαταστάσεις κυρίως στην πρόσθια ζώνη. Με την εξέλιξη των τεχνικών και των υλικών έχουμε πολλές επιλογές για την κατασκευή τέτοιου είδους αποκαταστάσεων.

Γιατί όμως να επιλέξουμε όψεις αστρίου;  Πού πλεονεκτούν έναντι των άλλων ολοκεραμικών; Η απάντηση στο ερώτημα είναι μία!: Η άριστη αισθητική!
Η πορσελάνη αστρίου είναι ό,τι πιο κοντινό στις οπτικές ιδιότητες της φυσικής αδαμαντίνης. Κατά συνέπεια και όταν ως βάση έχουμε ένα φυσικό δόντι, η φυσικότητα της προσθετικής αποκατάστασης είναι δεδομένη!

Οι όψεις και στεφάνες πορσελάνης αστρίου δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως προϋπάρχει των τεχνικών press και άλλων ολοκεραμικών συστημάτων. Κατασκευάζονται είτε με την τεχνική του πυροχωμάτινου κολοβώματος είτε με την τεχνική του φύλλου πλατίνας.
Και οι δύο τεχνικές είναι αρκετά πολύπλοκες και απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις. Οι κεραμικές όψεις αστρίου μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη και σε πάχος 0,2 – 0,3 mm.

Κατά συνέπεια ενδείκνυνται όταν έχουμε ελάχιστα επεμβατικές ή non prep παρασκευές και μη αποχρωματισμένα κολοβώματα.
Ενδείκνεινται επίσης όταν όταν θέλουμε να διορθώσουμε το σχήμα ή το μέγεθος των δοντιών και το κλείσιμο διαστημάτων
Μετά την συγκόλληση και ιδίως σε περιβάλλον αδαμαντίνης ουσιαστικά ξεχνάμε ότι έχουμε προσθετική εργασία και συμπεριφερόμαστε σαν να είχαμε ένα άρτιο φυσικό δόντι.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ 2105062357 και στο www.ach-dentallab.gr